Voda je základním stavebním kamenem pro život a je nezbytná pro udržení našeho zdraví a funkcí organismu.

Co, když chceme pro naše tělo to nejlepší, jaká voda je pro nás nejlepší?

Tady přichází ionizátor vody do hry. Ionizátor vody používá elektřinu k rozdělení vody na ionty vodíku a kyslíku, což nazýváme ionizace vody. Ta má mnoho výhod pro zdraví, jako je například zlepšení acidobazické rovnováhy těla, lepší hydratace a absorpce živin v těle.

Ale co když voda, kterou pijeme, je znečištěná škodlivými chemickými látkami a kontaminanty?

Zde je zásadní důležitost čištění vody před ionizací. Pokud je voda znečištěná, ionizace zvýší její biologickou dostupnost, což znamená, že se snáze dostane do buněk těla. To může být škodlivé pro zdraví, pokud je voda znečištěná škodlivými látkami, protože i ty se snáze dostanou do těla.

Upozorňujeme také, že existují levné ionizátory vody, jako například ionizační konvice, které mohou být méně spolehlivé a mohou obsahovat nekvalitní materiály, ale zejména, nenabízejí žádnou formu filtrace. Tudíž se dostáváte do situace, kdy potřebujete kupovat balenou vodu, abyste jí používali pro ionizaci. Spočítejte si ale, kolik stojí balenou vodu kupovat na pití i na vaření a dostanete se postupem času na cenu kvalitní filtrace a ionizátoru vody.

Doporučujeme investovat do kvalitního a ověřeného ionizátoru vody, abyste se mohli spolehnout na jeho účinnost a bezpečnost a měli zajištěnu jistotu a plný komfort používání.

Naše služba “Péče o produkt u Vás Vám nabídne kontrolu a výměnu filtrů, abychom zajistili, že voda, kterou pijete, je vždy v rámci možností nejčistší a nejzdravější.

Příklady známých kontaminantů pitné vody, které mohou způsobovat zdravotní problémy:

  • Mikrobiologické znečištění, organické nebo anorganické sloučeniny: Prvky, které se běžně vyskytují v přírodě nebo se mohou dostat do vody prostřednictvím průmyslových odpadních vod nebo ostatních zdrojů. Ve zkratce lze říci, že různé kontaminace mohou poškozovat orgány, způsobovat chronické problémy trávicího traktu nebo kožní onemocnění či poškozovat nervový systém.
  • Chlór: Chlór se u nás používá jako dezinfekční prostředek pro čištění vody, ale příliš mnoho chlóru může způsobit plíživé zdravotní problémy. Může také reagovat s jinými chemickými látkami v pitné vodě a vytvářet tak nebezpečné karcinogenní látky, jako je trihalometan. S tím se v ČR setkáváme běžně v nadlimitním množství.
  • Dalším kontaminantem pitné vody, o kterém bychom měli mluvit, jsou dusičnany. Ty se obvykle vyskytují v půdě a mohou se dostat do vody prostřednictvím dešťové vody nebo odpadních vod z průmyslu nebo zemědělství. Vysoké hladiny dusičnanů v pitné vodě mohou způsobit otravu krve u kojenců a dětí a mohou také způsobovat problémy s trávením u dospělých. Je důležité, abyste si ověřili hladinu dusičnanů ve vaší pitné vodě a používali filtr nebo jiné metody pro jejich odstranění, pokud jsou hodnoty příliš vysoké.

Proto je zásadní ujistit se, že voda, kterou používáme jako zdrojovou v ionizátoru vody, je opravdu co nejčistší. 

Na analýzu vody jsme odborníci a rádi pro Vás zajistíme rozbor, či zpracujeme posudek Vašeho stávajícího rozboru vody. Mnohdy také stačí, abychom se podívali na kvalitu vody povinně zveřejňované Vaší městskou částí, neplatíte tak tedy nic navíc, ale budete ihned vědět, na čem jste.

V závěru, čištění vody je zásadní pro zajištění, že pijeme bezpečnou a zdravou vodu, zejména když používáme ionizátor vody. To nám nejen pomůže udržet naše zdraví, ale také využít maximum výhod ionizace vody.

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.