Poruchy prokrvování

Každá jednotlivá buňka našeho těla potřebuje být neustále zásobena živinami, které rozvádí proudící krev, jež zároveň zajišťuje i odstraňování nepotřebných či odpadních látek.

Přemíra kyseliny způsobuje, že červené krvinky jsou stále méně pružné, až nakonec docela ztuhnou, takže jen stěží projdou úzkými vlásečnicemi a často je ucpávají.

Tento stav může přivodit infarkt nebo mozkovou příhodu, v lepším případě dochází minimálně k nedostatečné výživě těla a jeho špatnému zásobení kyslíkem. Tím trpí především nohy, jež jsou kvůli velkému zatížení svalstva odkázány na dostatečný přísun kyslíku. Aby nedošlo k trombóze nebo se nevytvořil bércový vřed, je nutné, aby při sebemenším problému s prokrvováním byl ihned přezkoušen stav kyselin v tělesných tekutinách.

Potivé nohy

Je-li přísun kyselin tak velký, že přirozené vylučovací orgány samy na odkyselení nestačí, tělo si hledá náhradní orgán, který by mu pomohl splnit jeho úlohu. Jako „náhradní ledviny“ mohou posloužit např. i nohy. Pokud se Vám nohy obzvlášť silně potí, měli byste si nechat prohlédnout ledviny, neboť se dá předpokládat, že jejich funkce je něčím narušena. Jestliže Vás nohy ještě k tomu i „pálí“, je zcela nezbytné co nejdřív omezit konzumaci masa.

Potíže při menopauze

Každá žena pročišťuje a odkyseluje svůj organismus až do přechodu pravidelně každý měsíc při menstruaci. Po přechodu však tato možnost odpadá a ženy se náhle ocitnou v naprosto změněné situaci, na niž si látková výměna jen pozvolna zvyká. Neboť všechny kyseliny, které do té doby vždy „parkovaly“ v těle až do začátku menstruace, musí teď tělo nově neutralizovat pouze vlastními silami, to znamená minerálními látkami, které odebere na jiném místě. Ženy tak během krátkého času ztrácejí hodnotné rezervy minerálů, a když je včas nedoplní, objeví se po menopauze následky v podobě revmatismu, osteoporózy, křečových žil a vypadávání vlasů.

 

Určitou dobu se tělo snaží neutralizovat přebývající a hromadící se kyseliny takzvanými „návaly horka“ Po ukončení této fáze začíná i ženský organismus odebírat k neutralizaci kyselin přístupné zásobárny minerálních látek. Následkem toho dochází k velkým ztrátám minerálů, takže vzniká např. osteoporóza a řada dalších nemocí, jejichž příčinou je hromadění kyselin a zplodin látkové výměny (revma).

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

 

Ve XXV. díle si povíme o Premenstruačním syndromu, Průjmu a Předčasném stárnutí.

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.