Plísňové infekce.

Na základě trvalého překyselení organismu trpí v současnosti téměř všichni lidé různými plísněmi, jež ve stále větší míře poškozují např. přirozené bakteriální osídlení střev. Velkou roli přitom hraje především zatížení plísní candidou, která vylučuje jedovaté látky, jež poškozují oslabený organismus a navíc zvyšují jeho kyselost.

Pohlavní orgány.

Překyselení organismu může přivodit záněty, zčervenání nebo svědění jak pohlavních orgánů, tak i dělohy.

Polyartritida – zánět několika kloubů současně.

Tělo se snaží pomocí zásaditých látek neutralizovat přebývající kyseliny a vyloučit je. Je-li však kyselin příliš mnoho a zásaditých látek naopak příliš málo, musí je organismus přechodně uložit ve vazivové tkáni, a to až do doby, než bude mít opět k dispozici dostatek zásad. V případě, že je úložná kapacita vaziva vyčerpána, kyseliny se nuceně usazují v dalších orgánech – ve svalech a kloubech.

Ve vazivové tkáni jsou uložené kyseliny vázány na kolagen, zatímco v ostatních částech těla musí být nejdříve přeměněny na soli. Právě tyto soli pravděpodobně způsobují revmatické záněty kloubů,  přinejmenším je zřetelně zhoršují.

Poruchy potence.

Pravidelné odkyselování těla má neočekávaný a většinou velmi potěšující vedlejší účinek – vzrůst libida a zmizení mnohdy dlouhotrvající poruchy potence. Důvod k poruchám potence lze hledat v nedostatečné činnosti žláz.

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

 

 

Ve XXIV. díle si povíme o Poruše prokrvování, Potivých nohách a Potížích při menopauze.

 

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.