Onemocnění jater.

Játra jsou centrálním řídicím orgánem zabezpečujícím rovnováhu mezi kyselými a zásaditými látkami v těle. Při tvorbě žluče spotřebují velké množství minerálů a žaludek, jenž štěpí kuchyňskou sůl, je přitom jejich hlavním dodavatelem. Přijímá-li organismus z potravy příliš málo zásaditých látek, žaludek musí produkovat větší množství kyselin, aby mohl tělu doplnit zásady, které následně vznikají. Takže na základě jejich nedostatku dochází nakonec k překyselení žaludku a tím i k neustálému zatěžování jater, jež nejsou schopny uspokojivě plnit svoje rozmanité úlohy a později mohou dokonce zcela selhat.

Onemocnění ledvin.

Téměř všechna onemocnění ledvin jsou těsně spjata s překyselením tělesných kyselin, což si může každý lehce ověřit testovacími papírky. Ledviny totiž z velké části zajišťují vylučování přebytečných a škodlivých kyselin z organismu.

Čím více v těle převládají kyseliny, o to méně se mohou ledviny zapojit do vyměšování, takže se celý proces dostává do začarovaného kruhu. Kvůli vysokému podílu kyselin nemohou ledviny dostatečně vylučovat, což vede k dalšímu zvýšení kyselosti těla a to zase k stále nižší schopnosti ledvin zbavit se kyselin.

Také pocity podrážděnosti či pálení při močení, ledvinové nebo močové kamínky zřetelně ukazují na vysoký obsah kyselin v moči.

Oslabená imunita.

Za předpokladu, že je náš imunitní systém plně aktivní, brání se po celý život záplavě zárodků různých nemocí, aniž bychom něco z toho zpozorovali. Tělo napne síly a nasadí celou řadu navzájem sladěných ochranných opatření, aby zlikvidoval každý vir a každou bakterii, neboť jinak hrozí nebezpečí, že se začnou nerušeně rozmnožovat. Toto probíhá již dlouho předtím, než se vůbec projeví nějaké narušení zdravotního stavu.

Pokud je však obranyschopnost organismu snížená v důsledku nepřirozených životních návyků nebo špatné výživy, tělo již nedokáže optimálně plnit svoje úkoly. Naši imunitu narušuje především časté nebo dokonce trvalé překyselení. Na takové zatížení reaguje tělo neustálou únavou, omezeným výkonem, bolestmi hlavy nebo trávicími potížemi, neboť signalizuje, že potřebuje pomoc.

 

 

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

 

Ve XXII. díle si povíme o Osteporóze, Pálení žáhy a Paradentóze.

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.