NESPAVOST – PORUCHY SPÁNKU

Jelikož překyselení má na tělo vysloveně dráždivý účinek, je pochopitelné, že i tvrdošíjné poruchy spánku často zmizí odkyselením organismu. Překyselení zabraňuje tomu, aby se tělo uvolnilo přirozenou cestou, a udržuje sympatikus také ve stavu trvalého napětí a ve střehu, i když si to člověk sám vůbec nepřeje. Na druhé straně se postupně projevuje vyčerpávající únava, která však nevede k opravdu osvěžujícímu spánku.

NEURALGIE – OSTRÁ NERVOVÁ BOLEST

Pojivová tkáň obklopuje nervy jako ochranný obal. Při zatížení organismu přemírou kyselin je zároveň i jejich hlavní zásobárnou. Z toho je zřejmé, že překyselení těla vždy zasáhne i nervy. Často bývá kyselost tak vysoká, že se kyseliny začnou usazovat i ve svalech a vyvolávají v nich křečovité stahy. Nervová vlákna přitom mohou být velmi bolestivě přiskřípnuta.

Neuralgii lze chápat jako volání o pomoc organismu, jehož nervová soustava je trvale vystavena velké zátěži.

OBEZITA

Nadměrná váha není jen optický nedostatek, nýbrž ze zdravotního hlediska také riziko. Tukové buňky na sebe vážou jedy, takže tukové polštáře se velmi rychle stávají skládkou nebezpečného odpadu. Psychická zátěž, jež je s tím spojená, připravuje vhodné podmínky pro nemoci všeho druhu. A to od drobných zátěží přes chřipku, revmatické záchvaty, nežity a ledvinovou dostatečnost až po rakovinu.

OČNÍ PROBLÉMY

Řada různých očních poruch, jako např. šedý zákal, jsou často následky vysoké kyselosti těla. Na tento stav upozorňují i další příznaky, jako svědění očí, začervenalé spojivky nebo přecitlivělost na světlo. Překyselení snižuje pohyblivost malých očních svalů a zakaluje čočku.

 

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

 

V XXI. díle si povíme o Onemocnění jater, Onemocnění ledvin a Oslabené imunitě.

 

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.