KREVNÍ TLAK

Příliš nízký nebo naopak příliš vysoký krevní tlak, jeho kolísání stejně jako špatná cirkulace krve, sklon ke krvácení nebo zvýšené hodnoty cholesterolu a močoviny v krvi a to vše může být také podmíněno přemírou kyselosti tělních tekutin.

MATEŘSKÁ ZNAMÉNKA

Mateřská znaménka jsou jakási „mini opatření“ proti zvýšené kyselosti těla. Upozorňují na to, že tělo je již delší dobu zaplavováno kyselinami a že při odstraňování neutralizovaných kyselin organismus došel až na konec svých sil.

MEZIOBRATLOVÉ PLOTÉNKY

Při překyselení těla ztrácejí fosfát vápníku jak klouby, tak i meziobratlové ploténky. Pokud se tato situace včas nezastaví, ploténky, jež jsou převážně tvořeny kolagenem, se postupně scvrkávají a nemohou již nadále spolehlivě plnit svoji funkci. Zplošťují se a ztrácejí pružnost, snadno dochází k takzvanému výhřezu ploténky nebo k různým anomáliím na páteři.

MOZKOVÁ MRTVICE

Podle nových poznatků je i mrtvice následkem překyselení, podobně jako infarkt, neboť u obou záchvatů se jedná o místně ohraničenou blokádu prokrvení, a to převážně tkáňových vlásečnic. Mozková mrtvice se sice projeví jako náhlý „záchvat“, ale akutní katastrofu často předchází již několik let překyselování, jež se vždy čas od času ohlásí nějakou přechodnou poruchou.

Když se tyto „varovné signály“ včas rozpoznají, mnohému se dá ještě zabránit. Pokud je však dlouhodobá zátěž příliš velká, vede k trvalému sebepoškozování a jeho rozšíření. Následky postihnou především oba orgány s největší potřebou a obratem látkové výměny – mozek a srdce.

 

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

 

V XVIII. díle si povíme o Mykóze, Náhlé ztrátě sluchu, Namoženém svalstvu a Návalu horka.

 

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.