KLOUBY

Překyselení v kloubech může způsobit omezení v pohybech, ztuhnutí a bolesti.

KOSTRA

Odbourání minerálních látek v kostech může vést k osteoporóze, osteomalazii (měknutí kostí), rachitidě (křivici), opakovaným zlomeninám a jejich zpomalenému hojení. Také časté loupání v kloubech, především po ránu, natažené šlachy a stěhovavé bolesti, stejně jako časté záněty kloubních vazů mají svůj původ v překyselení organismu.


KOŽNÍ PROBLÉMY

Se svými 20 kilogramy váhy a téměř s 2 krychlovými metry plochy je kůže náš největší orgán. Tělo se snaží zbavit přebytečných kyselin kůží. Jestliže se mu to zcela nedaří, protože se málo potíme, objevují se ekzémy, vřídky, lišej a akné. Mezi další následky patří silné zarudnutí, příliš suchá nebo popraskaná pokožka, neustálé svědění, pobledlá až mrtvolně bledá tvář, nečistá pleť, trudovina a hnědé skvrny. Dokonce i na celulitidě a změnách vazivového pojiva se překyselenost částečně podílí, neboť tělo ukládá nadbytečné kyseliny především ve vazivu. Také vytrvalý zánět šlachové pochvy a samozřejmě záněty žaludku, střev a sliznic, stejně jako kopřivku a plísňová onemocnění má na svědomí překyselení těla.

Kůže je přirozený ochranný „oděv“ našeho těla. Velmi citlivě reaguje na jakékoliv vlivy životního prostředí, avšak především odráží obraz vnitřní situace – skutečná krása přichází zevnitř. Jelikož kůže a střeva spolu velmi těsně souvisejí, je třeba při každém kožním onemocnění přihlédnout k tomu, zda jsou střeva v pořádku nebo se již uzdravují.

Kolageny tvoří základ našeho pojivového vaziva a starají se o to, aby pokožka zůstala hladká a pružná. Přitahují však na sebe kyseliny, čímž způsobují poškození kůže, která přestává být elastická a předčasně stárne.

 

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

 

V XVII. díle si povíme o Krevním tlaku, Mateřských znamének, Meziobratlových ploténkách a Mozkové mrtvici.

 

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.