Gastritida – zánět žaludku.

Zánět žaludku je zánětem žaludeční sliznice, který vzniká jako následek přílišné produkce žaludečních kyselin. Vlastní příčinou je však akutní nedostatek zásaditých látek, které jsou potřebné k tomu, aby udržely acidobazickou rovnováhu. Pokud tento stav setrvává a kyselin je v žaludku příliš mnoho, napadnou ochranný povlak sliznice a mohou se začít tvořit vředy.

Hemeroidy.

Hemeroidy nás upozorňují na to, že míra kyselin v tělních tekutinách je na pováženou, takže je nutná pomoc, aby se zabránilo nejhoršímu. V případě, kdy jsou již otevřené a krvácejí, nám sdělují, že tělo nevidí jinou možnost než se „otevřít” někde jinde, kde dosud nebyl žádný otvor, jen aby si zajistilo přežití.

Horečka.

Horečka je velmi účinný prostředek, jímž se tělo brání proti infekci a zároveň odstraňuje nestravitelné rostlinné zbytky potravy. Z toho důvodu by neměla být potlačována. Může mít mnoho příčin.

Infarkt myokardu.

Infarkt může mít mnoho příčin: nadváhu, nedostatečný pohyb, vysoký tlak, stres, starosti, úzkost či agresi, nikotin nebo alkohol – pokud máme jmenovat alespoň některé z nich. Avšak předpokladem, že vůbec k infarktu dojde, je mnohaleté překyselování těla, jež vyvrcholí do takové míry, kterou již nelze vyrovnat.

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

V  XVI. díle si povíme o Kloubech, Kostře, Kožních problémech.

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.