Přílišná kyselost organismu zapříčiňuje lámavost nehtů. Jsou měkčí, třepí se a vznikají na nich rýhy a bílé skvrny.

NEPLODNOST

Jak důležitá je kyselozásaditá rovnováha pro těhotenství, rozpoznáme již z toho, že plodová voda, pokud je v optimálním, tedy přirozeném stavu, má pH hodnotu 8,5. Udržet ji v této výši představuje pro tělo neuvěřitelnou námahu, zvlášť když pH okolní tkáně se pohybuje sotva kolem 6,5 nebo dokonce i méně. Proto se mnohokrát ani nepodaří otěhotnět, i když touha po dítěti je sebevětší a ostatní vnější okolnosti sebeoptimálnější.

Především užívání antikoncepčních pilulek způsobuje nepřirozené hromadění kyselin a mnohé z žen tak zůstávají bezdětné, protože překyselený organismus není schopen „početí“.

NERVOVÁ SOUSTAVA

Nervová soustava je překyselením těla neustále zatěžována. Podrážděnost, zvýšená přecitlivělost na bolesti, apatie, snadná unavitelnost, trvalé či „bludné“ neuralgie a poruchy spánku patří mezi typické příznaky.

NESOUSTŘEDĚNOST

Jestliže tělo již dlouhou dobu trpí přílišnou kyselostí, způsobuje to jak nedostatečné prokrvování mozku, rychle nastupující únavu, zhoršující se výkonnost, tak i podrážděnost a poruchy koncentrace. Tyto příznaky, jež se často vyskytují léta.

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

 

Ve XX. díle si povíme o Nespavosti, Neuralgii, Obezitě a Očních problémech.

 

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.