Citová zátěž.

Sotva koho napadne, že i při emočním zatížení hraje svoji roli překyselení organismu. Přitom nedostatek radosti ze života, smutek, těžké myšlenky, depresivní nálady, podrážděnost, nervozita a vnitřní neklid, ale také přecitlivělost a úzkostlivost, stejně jako špatné soustředění a zhoršení paměti jsou často následkem zvýšené kyselosti tělesných tekutin a mohou být odstraněny a zlepšeny právě odkyselením. Je nutně zapotřebí z toho důvodu, že každý, kdo je dlouhodobě deprimován a pronásledován zápornými myšlenkami, ve velké míře oslabuje svůj imunitní systém. Už tím si přivodí „kyselé tělesné prostředí”, aniž by k tomu ještě potřeboval kyselinotvorné potraviny. Žije do jisté míry v jakémsi neustálém psychickém konfliktu, jenž ho připravuje o energii, která potom jinde chybí. Kromě toho také trvale zatěžuje tělo.

Cukrovka.

Vedle rakoviny zaujímá cukrovka nejvyšší příčku stupnice nemocí, jež způsobuje nebo zhoršuje překyselená civilizační strava. Slinivka břišní, která nutně potřebuje dostatek zásad, bývá překyselením trvale poškozována, takže dochází k silně zvýšené produkci ketonu. Postupně se projevují nesčetné následky cukrovky, např. onemocnění nervů, oslepnutí, špatné hojení ran a odumírání buněk.

Deprese

Především deprese ve stáří mají velmi často svůj původ v trvalém překyselení. Existuje také něco jako „psychická strnulost”, způsobená překyseleností. Projevuje se různými podobami od apatie, snížené schopnosti snášet různé zátěže, přes časté únavy až po špatný spánek a vyčerpanost.

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

Ve  XIV. díle si povíme o DNA, Dýchacích cestách, Ekzému a Endokrinních žlázách.

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.