Bolesti hlavy, migréna.

Podle sociologického průzkumu trpí denně téměř 5 % obyvatel úpornou bolestí hlavy a asi 50 % dotázaných bolí hlava příležitostně nebo i častěji. Tento stav vede k silnému snížení kvality života, k ochabnutí či ztrátě radosti. Našedlá tvář kvůli staženým vlásečnicím, přecitlivělé nebo slzící oči, záněty spojivek a okrajů očních víček – to vše může být známkou příliš kyselých tělních tekutin.

Bolesti v zádech.

Je-li překyselení organismu již natolik pokročilé, že se kyseliny usazují i ve svalech, vznikají bolesti ve svalech, především v zádech.

Bronchitida – zánět průdušek.

Na základě neustálého zatížení organismu kyselinami se zvyšuje náchylnost k infekčním chorobám v oblasti dýchacích cest. Přitom může být vyvolána akutní nebo chronická bronchitida. Obzvlášť ohrožení jsou kuřáci, neboť kouřením se překyselenost ještě stupňuje, a tím se samozřejmě zhoršují všechny již stávající zátěže.

Celulitida

K celulitidě dochází jen tehdy, když se přechodná „parkoviště” kyselin přeplnila v důsledku překyselení. Příčinou bývá většinou skutečnost, že málo pijeme, takže množství tekutin v těle je příliš nízké. Nebo sice pijeme dostatečně, ale špatné nápoje např. kyselinotvorné slazené šťávy či limonády.

 

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

 

Ve  XIII. díle si povíme o Citové zátěži, Cukrovce a Depresi.

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.