Apatie.

Po vyvážení vztahu mezi kyselinami a zásadami můžeme často vypozorovat, že během 2 až 3 dnů zmizí depresivní nálada a postižený se opět dokáže smát. Znovu se vrací radost ze života, člověk je aktivnější, podnikavější a pouští se do věcí, na něž by si předtím netroufl. Možná si myslí, že to bylo stářím, přitom však byl jen „kyselý“ Překyselení těla vyvolává apatii, nezájem, náhlou únavu a velmi dlouhou dobu na zotavení, zatímco zásaditý stav výměny látek podporuje radost ze života, zvyšuje energii a umožňuje zdravý spánek.

Arterioskleróza – kornatění tepen.

Tepny jsou uvnitř vystlány slabou buněčnou vrstvou, které se říká endotel. Pokud by se tato velice citlivá vrstva porušila, mohly by se na ní částečky proudící krve zachycovat a usazovat. Jedním z důvodů, proč je někdy povrch endotelu pórovitý, bývá skutečnost, že si z něj tělo odnímá zásadité stavební látky, které potřebuje k neutralizaci kyselé zátěže.

Tento proces začíná zcela nepozorovaně již od 20. roku věku a z velké části je zodpovědný za předčasné stárnutí těla.

Artritida – revmatický zánět kloubů.

Artritida je zánět kloubů, jenž se z velké části dá vyvodit z překyselení. Postihuje nejen klouby, nýbrž i páteř a další části těla. Hlavním iniciátorem je narušení imunitního systému, které vytváří obranné látky proti vlastnímu „členu“ – kloubu. Důvodem k tomu může být změněná struktura kůže, jíž je kloub potažen, vyvolaná úbytkem zásaditých látek, takže systém ji dál nerozeznává jako vlastní, nýbrž jako „cizorodé těleso“, jež musí napadnout.

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

V  XI. díle si povíme o Artróze, Astmatu a Bércovém vředu.

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.