Měli bychom se vždy snažit pít vodu s nejvyšší energetickou kvalitou. Voda je život, ale existují v ní velké rozdíly a naše buňky potřebují vodu té nejlepší kvality.

Voda je rovněž ideálním prostředkem k transportu živin a kyslíku až k té nejmenší buňce. Působí také jako báječný „ochlazovač”, neboť při zvýšené tělesné teplotě se vypařuje kůží, člověk se potí a přitom vydává teplo do prostředí, takže teplota těla poklesne. Když se přitom sníží hladina vody v těle, ozve se žízeň jako signál, abychom opět doplnili zásobu vody.

Voda jako nositel energie a informací ovlivňuje a mění naše tělo až po tu nejposlednější buňku. Může být tudíž jak škodlivým, tak zároveň i léčivým prostředkem. Při úpravách pitné vody je z ní sice odstraněna většina škodlivých látek, ne však jejich uložené, závadné informace. Zdraví škodlivá oscilace zůstává i nadále pevnou součástí vody.

Život bez vody je naprosto nemyslitelný. Pokud by voda byla stále víc a víc zatěžována kyselinami, tělo nakonec nemůže přežít. Následuje předčasné stárnutí, zbytečná onemocnění a příliš časná úmrtí.

V našem mírném pásmu vyloučí dospělý člověk denně asi 2,4 litry vody močí, potem, stolicí a při dýchání. Toto množství musí být bezpodmínečně zase doplněno. Část chybějící vody přijímáme v potravě, větší část však musíme doplnit pitím. Zde je rozhodující, co pijeme, neboť jen „živá“ voda udrží tělo zdravé. Energetizovaná voda předává energii dál a zároveň s ní přenáší svoji léčivou vibraci do tělesných tekutin. Tím se zlepšuje tekutost krve a srdci se tak odlehčí. Právě takováto živá voda je skutečný života-budič.

V VII. díle si povíme o Poruše acidobazické rovnováhy.

Zdroj: literatura  Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.