AIDS – syndrom selhání imunity.

U všech nemocných s AIDS byly nalezeny zvýšené hodnoty kyselosti v krvi i tkáních. Ukáže-li se však toto zatížení již v krvi, upozorňuje nás tělo na to, že jeho rezervy jsou vyčerpané a nemá další možnost jak zabránit postupujícímu překyselování krve.


Alergie.

Při našem současném způsobu života se tělo brání proti stále novým alergenům také stále novými obrannými reakcemi. Příliš často přitom přehlížíme, že důležitým faktorem při vzniku alergií je překyselení těla. U všech alergií dochází k uvolnění tkáňového hormonu histaminu. Jelikož alergie v zásadě vznikají jako obranná reakce proti kyselinám, je třeba nejdříve zjistit hodnotu pH v těle, a v případě zvýšené kyselosti hledat nápravu dřív, než se nasadí odpovídající léčebné prostředky, které by jinak nemohly účinně zabrat.

Antikoncepce.

Antikoncepční pilulky mohou být sice jako ochrana proti početí určitou výhodou, ale na druhou stranu s sebou přinášejí nečekaný a velmi závažný vedlejší účinek, a to přerušení přirozeného vylučování kyselin kvůli vynechané či slabé menstruaci. Tím dochází k hromadění kyselin a překyselení, jež se projevuje jak na nečisté pleti, tak především na vzniku celulitidy.

Když pak pilulky vysadíte, protože si třeba přejete založit rodinu, často se stává, že i tak zůstanou mnohé páry bezdětné. Překyselený organismus totiž není schopen početí.

 

Pitím ionizované živé vody udržíte v těle acidobazickou rovnováhu, čímž můžete předejít vzniku ,,kyselých” nemocí. Ionizovanou živou vodu si můžete vyrobit pomocí ionizátoru Chanson z Vaší pitné kohoutkové nebo studniční vody.

 

V X. díle si povíme o Apatii, Arterioskleróze a Artritidě.

Zdroj: literatura Pryč s kyselostí – Kurt Tepperwein

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.