text je zveřejněn s laskavým svolením autora.

Přetiskujeme kompletní článek MUDr. Nývlta o ionizované vodě a jejím použití.

Ionizování vody tímto způsobem re-strukturalizuje její molekuly a zmenšuje velikost jejich seskupení, váže extra kyslíkové molekuly a koncentruje ionizované, vstřebatelné a prospěšné minerály jako vápník, hořčík a draslík.

VODA – PRAMEN ZDRAVÍ

Význam vody pro naše zdraví se často podceňuje. Jelikož veškeré orgány látkové výměny potřebují tekutinu, je nesmírně důležité, zda ono „pramoře“, v němž plavou buňky, je po ruce v dostatečném množství. Abychom si uvědomili význam vody pro své zdraví, musíme porozumět fyziologickým procesům. Čím více toho víme o příčinách nemocí, tím více můžeme přispět ke snížení nákladů na svoje zdraví. 

CO ZPŮSOBUJE NAŠE NEMOCI?

Většina lidí se domnívá, že nemoci přicházejí z vnějšku nebo z čistého nebe. Napadají nás nejrůznější nepřáteté. Byli-li to ve středověku duchové a démoni, dnes to jsou houby, viry a bakterie. Ovšem každá nemoc má svou příčinu v duši, takže je nehmotné povahy. Samozřejmě že úsilí organismu zdolat nemoc se projevuje vždycky na tělesné úrovni, a právě zde můžeme významně přispět k pozitivnímu ovlivnění průběhu choroby.

Naše tělo disponuje nekonečně mnoha možnostmi, jak zajistit zásobování všech osmdesáti miliard buněk. Všechna lehčí onemocnění lze chápat jako pokusy dostat z těla odpadní látky (rýma, vyrážky) anebo zvýšenou tělesnou teplotou zničit nežádoucí látky. Teprve když je naše tělo dlouhá léta poškozováno nebo vystaveno škodlivým vnějším vlivům, přestanou fungovat mechanismy, které ho udržují při zdraví. Nejprve se dostaví malicherné zdravotní potíže a později propukne opravdová nemoc, která se může stát chronickou. Třebaže jsou původci nemocí vlastně neustále přítomni, vyvolávají u lidí s nenarušeným imunitním systémem jen zřídkakdy viditelné symptomy. Podobně je tomu s rakovinou. Téměř v každém lidském těle vzniká rakovina několikrát denně, jinými slovy, dochází k nekontrolovatelnému množení buněk. Někteří lidé onemocní rakovinou, jiní ne. Proč? I zde hraje rozhodující roli imunitní systém. Ale jak ho lze posílit? V první řadě je garantem optimálního zásobování tělesných buněk bezproblémová látková výměna. Optimální látková výměna znamená také optimální vylučování odpadních látek a škodlivin. Pouze tak může naše tělo fungovat vyváženě. 

Jak můžeme pozitivně ovlivnit látkovou výměnu? Dozvíte se v 2. části článku.


Autor: MUDr. Pavel Nývlt, N.D.,

http://www.drnyvlt.com

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.