Mezi nejčastější příčiny překyselení organismu patří nevyvážená strava (zejména přemíra cukrů, alkoholu a masa), stres a špatná kvalita ovzduší a obecně také nesprávné dýchání. Zajištění dostatečného množství kvalitní vody je nejsnazší cestou, jak těmto negativním vlivům čelit.

Benefity konzumace zásadité vody

1. Lepší hydratace

Je prokázáno, že každodenní pití ionizované zásadité vody hydratuje tělo lépe, než běžná voda. Díky nižší viskozitě a menšímu povrchovému napětí se lépe vstřebává a zlepšuje látkovou výměnu.

2. Účinná detoxikace

Ionizovaná zásaditá voda čistí organismus tím, že vyplavuje toxiny a zbavuje tak organismus překyselení. Játra, střeva a další orgány tak pracují lépe.

3. Acidobazická rovnováha pH v organismu

Správná acidobazická rovnováha organismu napomáhá předcházet a zmírňuje příznaky následujících běžných metabolických poruch jako jsou obezita, vysoký krevní tlak, vysoké hodnoty cholesterolu, cukrovka nebo tvorba žlučníkových kamenů. 

Ionizovaná zásaditá voda napomáhá předcházet překyselení organismu tím, že podporuje pufrovací schopnost těla kompenzovat kyselost a neutralizovat tak kyselé prostředí.

4. Efektivnější hubnutí

Hydratace je důležitá pro výkon při cvičení, takže hubnutí pak jde lépe a rychleji. Podle nedávné studie se ukázalo,že lidé, kteří začali pít ionizovanou zásaditou vodu, zhubli průměrně 5 kilogramů během dvou měsíců, a to bez diety.

5. Zpomalení stárnutí

Ionizovaná zásaditá voda zvyšuje až třikrát sílu antioxidantů obsažených ve vitaminu C a neutralizuje tak škodlivé účinky reaktivních částic, které poškozují tkáň a DNA. Kombinace zásadité vody a vitaminu C funguje jako velmi účinný koktejl proti volným radikálům. 

6. Zdravé srdce a krevní tlak v normě

Ionizovaná zásaditá voda má prokazatelné účinky na snížení krevního tlaku a cholesterolu u lidí s nedostatkem minerálů v krvi. 

7. Zdravá játra

Ionizovaná zásaditá voda redukuje oxidační stres organismu, který nadměrně zatěžuje játra a zároveň zvyšuje hladiny důležitých antioxidantů, které játra chrání. 

8. Zlepšuje zažívání

Výzkumy ukázaly, že zásaditá voda voda odstraňuje příznaky zánětu střev, syndromu zvýšené propustnosti střev i zácpy.

9. Lepší výkonnost

 Lepší hydratace vede k vyššímu výkonu, rychlejší regeneraci svalů a doplnění energie.

10. Úspora nákladů

 

PŘÍKLAD PŘI KONZUMACI BALENÉ VODY U ČTYŘČLENNÉ DOMÁCNOSTI. 

Za předpokladu průměrné konzumace pouhých 2 litrů vody na osobu tedy počítáme s konzumací 8 litrů vody denně. Ceny nejlevnější balené vody, se pohybují okolo 10Kč/1,5L. Rodina tedy zaplatí cca 55Kč denně. Měsíčně cca 1650 Kč a 20 075 Kč ročně. Kvalitní voda je velmi důležitou vstupní surovinou i pro vaření. 

Při užití kvalitní vody na vaření by její spotřeba vzrostla asi jednou tolik, tedy na 16 litrů vody denně a 40 150 Kč ročně.

Žádná z balených vod na trhu nevykazuje srovnatelné kvalitativní parametry a navíc vyžaduje transport a zatěžuje životní prostředí. 

PŘÍKLAD PŘI KONZUMACI VODY VYROBENÉ IONIZÁTOREM.

Cena ionizátoru vody začíná od 58 890 Kč vč. DPH. Jednou ročně se mění filtr za 1 198 Kč. Náklady na první rok provozu jsou tedy 58 890 Kč a každý další rok již jen 1 198 Kč. Cena vodného a stočného se pohybuje okolo 80 Kč za 1000 litrů vody.

Rodina spotřebuje opět 8 a 16 litrů vody denně. Cena kohoutkové vody bez zařízení je 0,15 Kč/l. 

NÁKLADY NA PITNOU VODU BY MĚLY BÝT POUZE JEDNÍM POROVNÁVACÍM FAKTOREM Z MNOHA DALŠÍCH. NAPŘÍKLAD PH, ČERSTVOST, ČISTOTA VODY ATD..

Shrnutí

Z tohoto velmi konzervativního propočtu vyplývá, že i při velmi nízké průměrné spotřebě pitné vody v domácnosti je z dlouhodobého hlediska jednoznačně výhodnější vyrobit si vodu pomocí ionizátoru vody. Voda není pouze cenově výhodnější, ale hlavně je vždy čerstvá, nabízí mnoho zdravotních benefitů a skvěle chutná! 

Chcete se dozvědět, jak vám může zásaditá voda zlepšit zdraví a každodenní život?

Zavolejte nám na  +420 241 950 430
napište na info@zivavoda.cz

sledujte nás na Facebooku

Líbí se Vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli.